Bu durum, hastanede güvenlik personeli olarak çalışan işçinin aldığı ücret ile asistan doktorun ücreti arasında 8 bin liralık bir fark oluşmasına neden olmuş durumda. Sağlık Bakanı Koca'nın beyaz reform sistemi olarak adlandırdığı düzenleme, eğitimin göz ardı edilmesine ve teşvik ek ödemelerinin hastane idarecilerinin inisiyatifine bırakılmasına yönelik eleştirilerle karşılaşıyor.

İŞ BARIŞI BOZULDU, BAKAN KOCA MESLEK İTİBARI DEDİ

Bu konudaki eleştiriler, Bakan Koca'nın açıklamalarının sağlık camiasında dalga konusu haline gelmesine sebep oldu. Özellikle eğitimin öneminin göz ardı edilerek işçi kadrosundaki personellere verilen yüksek ücretlerin sağlık kamuoyunda tepki çektiği görüldü. 

Sağlık Bakanının bu konudaki açıklamaları ve politikaları, tartışma konusu olmaya devam ediyor.

MADEN OCAĞI İŞÇİSİ İLE TEMİZLİK İŞÇİSİNİ BİR TUTTU

Maden ocağı işçisinin örgütlü aksiyonunun kömür üretimini aksatma üzerinden gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Koca, hizmet verilen alanın insan sağlığı olduğunda maden işçisindeki kömür üretimini kısma aracının sağlıkta hasta olduğunu vurguladı. Hasta mağduriyetinin meslek itibarını iyice tehlikeye attığına atıfta bulunan Sağlık Bakanı,

Hasta mağduriyetinin araç olarak kullanılmasını bizler, doktor ve sağlık çalışanı tasavvurumuzla asla bağdaştıramayız. Bu durumun; mesleğimizin düşüşünden şikâyet edilen itibarını iyice tehlikeye attığını, sağlık alanındaki örgütlü yapılarınsa bizimle kan uyuşmazlığı gösteren yöntemler yerine bambaşka bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu kabul etmeliyiz.

ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın mektubunu alan bir hemşire ise Koca’nın mektubuna şu satırlarla cevap verdi: "Mektubunuza cevaben; Benimle çalışan, hiçbir sorumluluğu olmayan işçi; Tediye + İkramiye + Yol ücreti + Yemek ücreti alırken, lisans mezunu nitelikli personel olduğum içi nbu haklardan faydalanamyorum. Bu yanlışın düzeltilmesi, haklarımın iadesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim."

Bir başka sağlık çalışanı ise, Bakan Koca’nın mektubuna şu yorumu yaptı: "Sağlık çalışanlarıyla dalga geçme sayın bakan. Sabit diye sağlık çalışanlarına sadaka olarak 1000 lira, hekime 17 bin lira, sağlık çalışanına teşvik 500 lira, hekime 20 bin lira. Sen kafana takma sağlık çalışanları özverili çalışmaya devam eder, sende sadece belli bir azınlığı mutlu edersin!"

BAKAN KOCA'NIN MEKTUBUNUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.