Bakan Koca’nın hastanesi Medipol’ün imar planları ile ilgili talebi geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

Tele 1 televizyonunda yapılan habere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın kurucusu olduğu Medipol hastane inşaatına Üsküdar belediyesi “dur” dedi.

Öte yandan İstanbul Medipol Hastanesi inşaatlarının durdurulmasına yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Ak Parti’de Tarihi Değişim Başlıyor: Kabine Bile Bu Tarihten Sonra Değişecek Ak Parti’de Tarihi Değişim Başlıyor: Kabine Bile Bu Tarihten Sonra Değişecek

Üsküdar Belediyesi, Medipol Hastanesi inşaatının durdurulduğuna dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Belediyenin yaptığı açıklamada,

" Bugün bazı basın yayın organlarında Üsküdar Belediyesinin Medipol Hastanesi inşaatını durdurduğu yönünde asılsız haberler yayımlanmıştır. Habere konu alanda yer alan taşınmazda İstanbul Teknik Üniversitesi'nce hazırlanan ve Üsküdar Belediyesince onaylanan statik projeye göre ve Üsküdar Belediye Başkanlığının 17/08/2023 tarihli Güçlendirme İzin Belgesi'ne dayanılarak depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmaktadır. Anılan yerde bunun dışında hiçbir inşaat faaliyeti söz konusu değildir. Üsküdar Belediyesince inşaatın durdurulduğu yönündeki haberlerdeki iddialar mesnetsiz ve maksatlıdır. Bu yayımlara karşı hukuki ve cezai her türlü yasal yollara başvurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

denildi.