Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşlara yönelik yaptığı basın açıklamasında, bu zamana değin gerekli her hususta vatandaşları bilgilendirmeyi esas aldığını savundu. Vatandaş odaklı Bakan Koca, bu prensibin değişmediğini ancak kendisinin özel bir ricası olduğunu belirterek sosyal medyaya inanmamalarını istedi. 

Sağlık Koordinasyon Kurulu’na değinen Koca, Kurulun kararları konusunda düzenli bir şekilde bilgilendirme yapacağını söyledi. 

Sağlık Koordinasyon Kurulunun yeni dönemdeki en önemli değerlendirme organları olduğunu belirtti. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada,

Nöroloji Uzmanı Dr. Bahri Demirkan Vefat Etti Nöroloji Uzmanı Dr. Bahri Demirkan Vefat Etti

Sağlık Bakanlığı görevine geldiğim günden bu yana, kamuoyunu her konuda bilgilendirmeyi bir öncelik haline getirdim. Bu ilke değişmedi, hala geçerlidir. Bu nedenle sizden bir ricam var: Yetkisiz kişiler, kendi başlarına hareket edebilirler ve istedikleri her şeyi rahatlıkla söyleyebilirler.

Ancak, sorumluların ne söylediğine dikkat edin. Sosyal medya, sağlıklı bilgi kaynağı değildir. Sağlıkla ilgili konularda doğru bilgi Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanır. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için, bugün olduğu gibi gelecekte de Sağlık Koordinasyon Kurulumuzun kararları konusunda düzenli olarak sizi bilgilendireceğim. Sağlık Koordinasyon Kurulu, yeni dönemdeki en önemli değerlendirme organımızdır.

şeklinde konuştu.