Koca, sigarayı bırakmak isteyenlere destek çağrısında bulunarak, şimdiye kadar 3 milyon 621 bin 761 muayene gerçekleştirildiğini açıkladı.

Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı

Sigarayı bırakmak isteyenlere destek veriliyor

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sigara bırakma polikliniklerinin sayısının artırılmasına dikkat çekti ve sigara kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkileriyle mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Bakan Koca, sigarayı bırakmak isteyenler için sağlanan destek ve bu konuda atılan adımların önemine vurgu yaptı.

“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde bu konuya biraz daha dikkat kesilmenizi rica ediyoruz. Sigarayı bırakmanıza yardımcı olmak için buradayız,” ifadelerini kullanan Koca, sigara bırakma polikliniklerinin sayısının 467'ye yükseldiğini açıkladı. 2009 yılında bu sayının sadece 62 olduğunu hatırlatarak, poliklinik sayısının sürekli artırıldığını belirtti.

Hedef: 500 Poliklinik

Bakan Koca, yıl sonuna kadar 500 sigara bırakma polikliniği açmayı hedeflediklerini belirterek, "Şu ana kadar 3 milyon 621 bin 761 muayene gerçekleştirdik ve olumlu sonuçlar elde ettik. Sigarayı bırakmak düşündüğünüzden daha kolay. Lütfen ilk adımı atmaktan çekinmeyin. Doktorun size 'Sigara içiyor musunuz?' diye sorması, sağlığınızı koruma adına önemlidir. Sigarayı bırakma polikliniklerimize başvurarak sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz," dedi.

Koca, sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek amacıyla yapılan bu çalışmaların önemine dikkat çekti ve sigarayı bırakmak isteyen herkesi polikliniklere başvurmaya davet etti.