2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta 2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 13 Mayıs’ta hizmete giren Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) Onaylı Randevu uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHRS Onaylı Randevu Sistemi'nde Sorun Yok

Bakan Koca, MHRS Onaylı Randevu Sistemi’nin işleyişinde bir sorun yaşanıp yaşanmadığı sorusuna, “Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30’unu kullanamıyorduk. Bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim.” şeklinde yanıt verdi.

Bir Aylık Sonuçlar Gelecek Ay Açıklanacak

Sağlık Bakanı Koca, Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konunun değerlendirileceğini belirterek, bir aylık sonuçların gelecek ay açıklanacağını ve medya ile paylaşılacağını aktardı. “Buradaki esas gündemimiz, vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm gayret ve çabamız bunun için. Hem illerimizde hem hastanelerimizde başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar iniyoruz.” dedi.

Sorunları Çözmek İçin Mücadeleye Devam

Bakan Koca, amaçlarının vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, bazı branşlarda görülen sorunları çözmek için gayret gösterdiklerini belirtti. “Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Projeler

Sağlık hizmetlerine yönelik yeni bir projenin olup olmadığına yönelik soruya ise Bakan Koca,

Şu an en öncelikli gündemimiz, sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının talebini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz.

yanıtını verdi.