Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesinde sağlık hizmetlerinin ihtiyaçlara cevap verecek bir muntazamlıkla devam ettiğini belirtti.

Hatay’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 2 gün önce Defne İlçesi merkezli yaşanan depremin ardından ilave 160 adet ambulans ile 22 UMKE timinin görevlendirildiğini belirtti.

Tüm ilçelerde taramaların tamamlandığını aktaran Koca, sahaya 590 sağlık personelinin çıktığını belirterek bu depremde dördü olay yerinde ikisi hastanede olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 562 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Tahliye edilen hastaneleri paylaşan Koca, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil ve ana binası, Samandağ Devlet Hastanesi’nin, Reyhanlı ve Kırıkhan Devlet Hastaneleri ile İskenderun Devlet Hastanesi B Bloğunun hafif hasarlı ve kullanılabilir durumda olmasına rağmen kısmen tahliye edildiğini aktardı.

Yalan haberlere değinen Bakan Koca, binbir özveriyle burada görev yapan doktorların, hemşirelerin, teknik ekiplerin endişeye kapıldığını, çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Koca, şöyle devam etti:

"Tüm ilçeleriyle bu şehirde, merkezinden köylerine kadar hiçbir sağlık hizmetinin eksikliğini sizlere yaşatmamak için, uzmanımızla, ekibimizle, ilacımızla sahadayız. Son 17 günde sadece Hatay'da yaklaşık 1000 cerrahi müdahale gerçekleşti. 212 bin 345 muayene yaptık. Sağlık hizmetlerimiz, ihtiyaçlara cevap verecek bir muntazamlıkta devam ediyor. Sağlık konusunda emin olun ki bize güveneceğiniz her şeye sahibiz. Sahra hastanemizde tomografi cihazı dahil her şey var. Bu ülkenin işinde en iddialı doktorları, hastanın dilinden en iyi anlayan hemşireleri burada."

"Eski hastane karşısına da aynı şekilde, tam teçhizatlı yeni bir sahra hastanesi yapıyoruz. Ayrıca merkez ilçede 17 farklı noktada acil müdahale sahra hastanelerimizle hizmet vermekteyiz. Arsuz, Altınözü, İskenderun, Samandağ, Hassa devlet hastanelerimizin önünde, Kırıkhan'da hastane önünde yine tam teşekküllü sahra hastanelerimiz hizmete devam ediyor. İskenderun'da millet bahçesinin de olduğu üç ayrı noktada ise acil müdahale hastanelerimiz yaralılarımızın, hastalarımızın emrinde."

"Çok insani olan bir sorumluluğu, sağlık hizmetleri konusuna yaklaşımı bizleri üzen, halkımızın güvenini örseleyen az sayıdaki kişiden de bekliyoruz. Bugün halkı üzen yarın buna üzülür. Zaman sağlık sistemine güveni sarsma zamanı değil. Halk sağlığı tedbirleri hayati önem arz ediyor. Sizleri tehlikeden korumak için gerekeni yapıyoruz.

İçme ve temizlik için kullanılan suları, hastalığa yol açıp açmayacakları bakımından düzenli olarak inceliyoruz. Bir süreliğine daha içme suyu olarak sadece tankerlerle getirilen suyu ve ambalajlı, hijyenik suları kullanılacağız. Bir depremden sağ çıkanlar, basit bir tedbirsizlikle ne kendi hayatını ne başkalarını tehlikeye atmamalıdır. Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği veya kaymakamlıklarımız duyuracak. O güne kadar musluk yani şebeke suyu ancak temizlik için kullanılabilir. Bu uyarıyı, hiçbirimiz bir an bile unutmamalıyız. Musluk yani şebeke sularını asla içme suyu olarak kullanmıyoruz."

Editör: Haber Merkezi