Evrensel Gazetesi Sağlık Bakanı Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın açtığı tazminat davasının reddiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın, eşi tarafından kurulan ve e-nabız işini yapan firmanın bakanlıktan aldığı ihalelere ilişkin gazetemizde yer alan bir habere 100 bin TL tazminat davası açmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aydın ailesinin ilişkili olduğu firmanın bakanlıktan davet usülüyle ihaleler almasını Meclis gündemine getirmişti. Aydın, firmanın eşi tarafından kurulduğunu ve oğlunun bir dönem firmanın ortağı olduğunu kabul etmesine rağmen önce tekzip gönderdi, ardından Cumhuriyet, BirGün ve Evrensel’e açtığı davayla ‘onuru ve itibarının zedelendiğini’ iddia etmişti.

100 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEMİŞTİ

Aydın’ın bu haberlere ilişkin şikayeti sonrası açılan davanın karar duruşması Bakırköy 11. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Aydın’ın Evrensel’den 100 bin liralık tazminat talep ettiği duruşma da savunma yapan gazetemizin Avukatı Devrim Avcı, ifade ve basın özgürlüğü açısından davanın reddini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, yargılamaya son vererek Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı için açılan davanın usulden reddini talep etti. Mahkeme Bülten Basın Yayın Reklamcılık Tic. LTD. Şirketi hakkında da davayı reddetti.

Kaynak: Evrensel