Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olayın basına ve sosyal medyaya yansımasının ardından alelacele vatandaş tarafından yapılan açıklamaları yalanlayan yeni bir açıklama yaptı.

Hastane Temizlik Şefi İşe Alım Vaadiyle Para Topladı! Hastane Temizlik Şefi İşe Alım Vaadiyle Para Topladı!

Sağlık Bakan Yardımcısının olaya müdahil olarak hastane içerisinde ve bahçesinde başıboş hayvanların toplatılmasını kabul etmeyip, tekrar hayvanları bahçeye getirtiyor yönündeki iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

İddialarının gerçeği yansıtmıyor

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde ve bahçesinde başıboş hayvanların toplatıldığı ve bir bakan yardımcısının müdahalesiyle tekrar bahçeye getirtildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Önceliğimiz hasta güvenliğini sağlamak

Yapılan açıklamada, hastanede hayvanların bulunmasının söz konusu olmadığı ve hastane çevresinde bulunan kedi, köpek gibi hayvanların hastane alanlarına girişinin engellendiği vurgulandı. Açıklamada, hastanenin önceliğinin hasta güvenliğini sağlamak olduğu ve hijyen kurallarına sıkı bir şekilde uyulduğu belirtildi.

“Herhangi bir soruşturma yok”

Ayrıca, hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kaya'nın görevine devam ettiği ve herhangi bir soruşturmanın bulunmadığı ifade edildi. Hayvanların hastane yerleşkesinde veya binasında barınmasıyla ilgili izin verilmediği ve bir barınak oluşturulmadığı da açıklamanın içeriğinde yer aldı.

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bakanlık yetkilileri tarafından farklı bir talimatın verilmediği ve iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.