Özellikle büyükşehirlerde çalışan memurların yaşam koşullarının daha iyi hale getirilmesi amaçlanıyor.

MEMURA KİRA YARDIMI İÇİN TALİMAT ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti seçim beyannamesinde yer alan önemli bir vaat, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine odaklanmayı hedefliyor. İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endekslerini dikkate alarak yapılacak çalışmalarla, kamu çalışanlarının yaşam standartlarının yükseltilmesi planlanıyor.

DETAYLAR BELLİ OLUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde yer alan ve kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik bir projenin detayları netlik kazandı. Özellikle büyükşehirlerdeki kira fiyatlarının önemli ölçüde artması, kamu çalışanlarının yaşadığı zorlukları ve mali baskıları artırmış durumda. Bu sorunu çözmek amacıyla Başkan Erdoğan'ın talimatıyla kira desteği projesi hayata geçiriliyor.

28 Mayıs seçimlerinin ardından memurlar için yapılacak düzenlemeyle birlikte büyükşehirlerde yaşayan kamu çalışanlarına Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan meslektaşlarıyla benzer ödemeler sağlanacak. Bu adımın amacı, metropollerdeki memurların da daha iyi bir yaşam standardına sahip olmalarını sağlamak ve ekonomik zorluklarla mücadele etmelerine destek olmak.

  • Memura büyükşehir tazminatı ödenecek
  • Memurun görev yaptığı il ve ilçeye göre kira yardımları yapılacak
  • Öğretmen, polis gibi meslek grupları için özel lojman olanağı tanınacak

14 Mayıs seçimleri sonrası Antalya'dan milletvekili seçilen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da bir otelde Cumhur İttifakı'na üye parti temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

MEMURA KİRA YARDIMI

Sorunlara ve planlamalara değinen Çavuşoğlu'nun gündeminde fahiş kira zammı vardı.

Çavuşoğlu kira düzenlemeleri hakkında yaptığı açıklamada büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağını duyurdu.

Kaynak: Sabah Gazetesi