Ereğli Kapı Mahallesi'nde yaşanan olayda, hemşire Saliha Tuncel'in rezidansın 7. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak adliyeye sevk edilen hastane müdürü Ç.Ö, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Adli soruşturma sonucunda, olayın meydana geldiği rezidansın hastane müdürü olan Ç.Ö, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, tutuklama kararı verildi ve Ç.Ö tutuklanırken Doktor H.İ.A. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ereğli Kapı Mahallesi'nde, 24 Mayıs tarihinde doktor H.İ.A'nın (43) dairesinin bulunduğu rezidansın 7. kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden hemşire Saliha Tuncel (24) ile ilgili gelişmeler yaşanmaktadır. Olayın ardından emniyette ifade veren doktor H.İ.A. serbest bırakılmıştı. Ancak, şüpheli durumu nedeniyle hem doktor H.İ.A. hem de kentteki özel hastanenin müdürü Ç.Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın detaylarının aydınlatılması ve adaletin sağlanması amacıyla yürütülen soruşturmanın önemine vurgu yaptı. Soruşturmanın bu aşamasında, gizlilik ilkesi gereği detaylı bilgilerin paylaşılmasının uygun olmadığı belirtildi. Ancak, soruşturmanın ilgili kanun ve delillendirme ilkelerine dayalı olarak titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.