Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kendi dertlerine düşen bazı sendikalar ile Ak Parti’nin utanması gerektiğini söyleyerek, hükümetin sendikalı memuru birbirine düşürmeye çalıştığını ileri sürdü.

İsmail Koncuk sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Memurların şu an enflasyon farkı alacağı %6,59, %8’lik Toplu Sözleşme zammı ile %14,59 olacak. Hal böyle iken, refah payı için yeri göğü inletmedi gereken sendikaların %2 baraj derdine düşmesi anlaşılır değildir. Memurlar için, refah payı olmaması halinde 2023 çok zor geçecektir.

%2 sendikal baraj memurlar için bir şey getirmeyecek, sadece %2 barajın altında olan sendika üyelerinin bugün aldıkları ikramiye 2119 göstergeden, 750 göstergeye düşecektir. Memurun geliri artsın diye uğraşmak yerine, kendi derdine düşen bazı sendikalar ve AKP utanmalıdır.

Sendikalı memuru bir birine düşürmeye çalışanların yüzleri kızarmıyor ancak tüm memurlar bu haksızlığa karşı durmalıdır. Ne yapıyorsunuz demelidir! Yerine, 2023 zammı gündeme alınmalı, sendikal yasaklı polis, infaz koruma memur. vb çalışanların TS ikramiyesi alması istenmelidir.''

Editör: Haber Merkezi