Bu durum, doktorlar tarafından hasta güvenliğini tehlikeye atıldığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

DOKTOR YARDIMCISI SIFATIYLA REÇETE YAZIYORLAR!

Sağlık görevlileri, "Doktor yardımcısı" sıfatıyla reçete yazdıkları bilinirken, aynı sağlık görevlilerinin yalnızca iki yıl süren bir eğitim aldıktan sonra hasta tedavisine yönlenmesi ve ilaç reçetesi yazma yetkisine sahip olmadan bu işi yaptıkları sık sık eleştiriliyor.

REÇETE YETKİLERİ SORGULANIYOR!

Doktor yardımcıları (Physician Assistants - PA), hastane ve kliniklerde doktorlara ve hemşirelere günlük görevlerinde yardımcı olurken, hastaları doğrudan tedavi etme ve ilaç reçetesi yazma yetkisine sahip olup olmadıkları belirsizliğini koruyor.

TÜRKİYE^DEKİ HEKİMLERDEN TEPKİ!

Bu durum özellikle ülkemizdeki bazı doktorlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Doktorlar, İngilteredeki PA'ların daha fazla denetlenmesi ve ilaç reçetesi yazma yetkisinin kısıtlanması gerektiğini savunuyorlar.

NHS KILAVUZLARI ELEŞTİRİLİYOR!

NHS'deki kılavuzlar, PA'ların reçete yazma yetkisi konusunda belirsizlik yarattığı için bu konuda bir tartışma başlamış durumda. Bu tartışmanın ana odak noktası, sağlık görevlilerinin hangi koşullarda ilaç reçetesi yazabileceği ve bu sürecin nasıl denetleneceği yönünde oldu.

İNGİLİZ HÜKÜMETİ 10 BİN DOKTOR YARDIMCISI ALACAK!

İngiliz Hükümeti, NHS'deki personel eksikliğini gidermek amacıyla gelecek 15 yıl içerisinde 10 bin doktor yardımcısı istihdam etmeyi planladığını açıkladı. Ancak bu hamle, pek çok doktor ve sağlık profesyoneli arasında büyük bir tartışma yaratmış durumda. Doktorlar, Doktor yardımcılarının, niteliklerinin ötesinde sorumluluklar üstlenmeleri nedeniyle hastaları tehlikeye atabileceğinden endişeli.

Doktor yardımcıları (Physician Assistants - PA), İngiltere'nin NHS sisteminde doktorlara ve hemşirelere yardımcı olmak amacıyla görev alıyorlar. Doktorlar arasında reçete yazan sağlık görevlileri sağlık sektöründe tartışmalara yol açtı. Bazı doktorlar, PA'ların daha fazla denetlenmesi ve ilaç reçetesi yazma yetkisinin kısıtlanması gerektiğini savunurken, diğerleri PA'ların yüksek eğitimli sağlık görevlilerinin yerini alabileceğinden endişe ediyor.

Kraliyet Pratisyen Hekimler Koleji (RCGP), son zamanlarda hatalar yapan PA'lar için daha sıkı düzenlemelerin oluşturulmasını talep etti. Ayrıca, Kraliyet Anestezistler Koleji, PA'ların görev yetkilerinin genişletilmesine karşı oy kullandı.