Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde 83 yaşındaki Kezban Yalçın, nefes darlığı, kalp yetmezliği ve tansiyon rahatsızlıkları nedeniyle muayene edildi. Doktorun ultrason talebinin ardından Kezban Yalçın ve oğlu Abdülkadir Yalçın, ultrason bölümünden randevu aldı. Ultrason bölümünde görevli olan hemşireye hasta durumunu anlatan Yalçın, annesinin 65 yaş üstü olduğunu ve aciliyetinin olduğunu belirtti.

Hasta Kezban Yalçın'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren oğlu, ultrasonun acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu bilgilendirme sonrasında, hastane yetkilileri tarafından acil durumun dikkate alınması ve öncelik verilmesi bekleniyordu.

Ancak olayın seyrinde, yaşlı hastanın durumuyla ilgilenmesi gereken hemşirenin talebi reddetmesi ve aciliyetini göz ardı etmesiyle olayın seyri değişti. Bu durum, Kezban Yalçın'ın yaşadığı sıkıntıların artmasına ve hastane yetkilileriyle hasta yakını arasında bir anlaşmazlığın doğmasına sebep oldu.

Hemşireden herkes sırasını bekleyecek yanıtı alan Yalçın, Başhekimle görüşmek istedi. Yalçın’ın Başhekimlik önünde Başhekim ile görüştüğü sırada iddiaya göre ‘‘sen yine mi geldin lan’’, ‘‘Yürü git sıranı bekleyeceksin’’ cümleleriyle karşılaştı.

Bu durum sonrası tekrar annesinin yanına giden Yalçın Ultrason odasındaki doktorun 83 yaşındaki annesini muayene etmek istemediğini ve randevusunu iptal ederek 1 Haziran’a randevu oluşturduğunu öğrendi. Abdülkadir Yalçın yaşanan olaylardan sonra Başhekim, doktor ve hemşireden görevlerini kötüye kullandıklarını düşündüğü için şikayetçi oldu.

Editör: Serap