Soruşturma sürerken Psikiyatri Uzmanı F.K’nin şu ana kadar 3 bin ile 5 bin TL ücretler karşılığında kaç kişiye reçete yazdığının izi sürülüyor.

Konya'da özel kliniğinde para karşılığında uyuşturucu özellik taşıyan hap için reçete yazdığı iddiasıyla tutuklanan psikiyatri uzmanı Ferit Karaduman'ın, e-reçete sistemi üzerinden de benzer reçeteler yazdığı belirlendi. 

Yeni detaylar ortaya çıkıyor

Soruşturma devam ederken, Karaduman'ın şu ana kadar 3 ile 5 bin TL arasında ücret karşılığında kaç kişiye reçete yazdığı araştırılıyor. WhatsApp üzerinden yapılan uyuşturucu reçetesi soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman'ın İhsaniye Mahallesi'ndeki özel kliniğinde uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçetesi verdiği bilgisine ulaştı. 

Şüphelilerin reçeteyle temin ettikleri hapları kullandığı ve ticaretini yaptığı tespit edildi. Polis, teknik ve fiziki takibin ardından 24 Nisan günü Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, doktor Ferit Karaduman da dahil olmak üzere toplam 51 kişi gözaltına alındı. 

Adreslerde yapılan aramalarda 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, doktor Karaduman da dahil olmak üzere 36 kişi tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ferit Karaduman'a yapılan operasyonun ayrıntıları da gün yüzüne çıktı.

İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

Karaduman'ın danışanlarına uyuşturucu özellikli hapları 3 bin ila 5 bin TL arasında bir ücret karşılığında reçete ettiği şikayetlerin polise yapıldığı geçen yıl nisan ayının ardından, temmuz ayında KKTC'ye, daha sonra da Gürcistan'a kaçtığı tespit edildi.

Gürcistan'da lüks bir yaşam süren Karaduman, Türkiye'deki muayenehanesinin 1 Eylül 2023 tarihinde Valilik tarafından mühürlendiğini öğrenmesinin ardından bile, e-reçete sistemi üzerinden hala uyuşturucu özellikli haplar reçete etmeye devam ettiği belirlendi.

WhatsApp üzerinden kendisine ulaşan kişilere IBAN numarasını verip istedikleri parayı aldıktan sonra, e-reçete sisteminden hapları yazıp reçete numarasını göndererek ilaçların alınmasını sağladığı ortaya çıktı.

Gürcistan'da yaklaşık 9 ay kaldıktan sonra Türkiye'ye dönmek isteyen Karaduman, hakkında açılan soruşturma kapsamında Sarp Sınır Kapısı'nda gözaltına alınarak tutuklandı. Karaduman'ın şu ana kadar muayenehanesinde ve e-reçete sistemi kapatılana kadar ücret karşılığında kaç kişiye reçete yazdığı ise hala araştırılıyor.