Erken yaşta yaşamını yitiren deneyimli doktor, sevenlerini üzdü.27 Şubat'ta İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün düzenlenen törenle uğurlanan Prof. Dr. Seda Sancak Nurdan için, çalışma arkadaşları, hastaları, ailesi ve sevenleri bir araya geldi. Tören sırasında yapılan konuşmalarda, Prof. Sancak Nurdan’ın işine olan bağlılığı, disiplinli çalışması ve sevecenliği vurgulanırken, gözyaşları tören alanını sel aldı. Hastanedeki törenin ardından Şakirin Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla ve helallik alınarak Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Prof. Dr. Seda Sancak Nurdan, 1972 yılında İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunu olan Sancak, İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra birçok klinik çalışmaya katıldı ve uluslararası dergilerde makaleler yayımladı. Göğüs hastalıkları alanında öne çıkan bir uzman olan Nurdan, kariyeri boyunca çeşitli üniversitelerde görev aldı ve Almanya'da Hamburg Onkoloji ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmalar yaptı. Leipzig Üniversitesi Endokrinoloji ve Nefroloji departmanında da çeşitli araştırma ve çalışmalara katıldı.