Medipol Üniversitesi Bahçelievler Hastanesi Çocuk Nefrolojisi Uzmanı olan Akgün, törende duygularını paylaşarak ödülü aldığı için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

Prof. Dr. Cihangir Akgün, ödül sürecinde gerçekleştirdikleri takım çalışmasının bir sonucu olarak dünyanın ilk ve tek idrar torbalı bebek bezi üretimini başardıklarını belirtti. Akgün, kısa sürede 10'dan fazla ülkede bu inovatif ürünü anne ve bebeklerin kullanımına sunduklarını dile getirerek, "Hedefimiz, yurt içinde ve yurt dışında daha fazla bebeğin bu ürünü kullanmasını sağlayarak, birçok hastalığın tanısında kullanılan idrar numunesini en doğru şekilde elde edebilmek" şeklinde konuştu.

Doktorclub Awards üyelerinin, 87 bin hekim tarafından kullanılan oylar sonucunda belirlenen ödülü Prof. Dr. Cihangir Akgün, ödül töreninde Prof. Dr. Timur Selçuk Akpınar'ın elinden aldı. Bu önemli başarı, Türkiye'nin sağlık sektöründeki yenilikçi çalışmalara verdiği değeri bir kez daha vurguladı.