Bu söylemleri nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert bir tepki gösterdi ve ortakları olarak gördüğü PKK, FETÖ, DHKP-C ve MLKP ile ilişkilendirdi. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, ortak bir açıklama yaparak Kaftancıoğlu'nun ifadelerinin algı operasyonu yaratmaya yönelik düpedüz bir yalan olduğunu belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, seçim güvenliği sağlayacak olan polislerin fotokopi kağıdıyla 142 belgesini kullanmak isteyenlere yönelik provokatif bir ifade kullandı. Kaftancıoğlu, bu kişilere yönelik olarak "tükürün" şeklinde bir ifade kullandı. Ancak, Kaftancıoğlu'nun bu paylaşımı gelen tepkilerin ardından kısa süre içinde silindi.

"POLİSİMİZİN YÜZÜNE TÜKÜRÜLMESİNE SÖYLÜYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Kaftancıoğlu'nun açıklamasına sert yanıt verdi. Bakan Soylu;

Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan, yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan Polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor. Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…

ifadelerini kullandı.

EMNİYET VE JANDARMA: KAFTANCIOĞLU İFTİRA ATIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan tarafından, Kaftancıoğlu'nun skandal sözleriyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan kahraman polisimize ve kahraman jandarmamıza ağır hakaret içeren ve tümüyle uydurma olan iftira hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Türk polisine ve Türk jandarmasına hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamızı hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu."

İşte Kaftancıoğlu'nun tepki toplayan paylaşımı

canan-kaftancioglu

suleyman-soylu

polis-teskilati

Tanju Özcan'dan Emniyet ve Jandarma'ya destek: 'Kaftancıoğlu istifa etmeli'

CHP'nin ihraç ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Kaftancıoğlu'nu hedef alan bir açıklama yaparak istifasını istedi. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk polisine ve jandarmasına hakaret edilemeyeceğini vurguladı. Kaftancıoğlu'nu şiddetle kınayan Özcan, bu hatasını düzeltmek istiyorsa derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, açıklamanın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik siyasi bir komplo olduğunu savundu.