Sağlık Bakanlığı 1.183 SÖZLEŞMELİ PERSONEL VE 30.000 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANI Resmi Gazete'de yayımlandı.

1.183 SÖZLEŞMELİ PERSONEL VE 30.000 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANI

  1. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında 183 sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 30.000 sözleşmeli sağlık personeli olmak üzere toplam 31.183 sözleşmeli personel, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacaktır.
  2. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.
  3. Adaylar tercihlerini 30 Kasım 2022 – 5 Aralık 2022 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.
  4. Sözleşmeli personel pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

ÖSYM’ye Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzunun yayımlanması için geçtiğimiz hafta listeler gönderildi. Sağlık Personeli alımıyla ilgili son dakika açıklaması yapan Bakan Koca, "tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM’YE GÖNDERİLDİ" dedi. Peki sağlık personeli alımı branş dağılımı 2022 belli oldu mu? 

Sözleşmeli sağlık personeli alımı branş dağılımları

Sözleşmeli sağlık personeli alımı branş dağılımları ile diğer detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 31.183’ü sözleşmeli personel, 11.317’si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500’ünün alımı için dün listelerin ilgili Kurumlara gönderildiğini duyurmuştu.

Bakan Koca "Başvuru Kılavuzları İŞKUR’A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM’YE GÖNDERİLDİ. Hepimize hayırlı olsun." ifadelerini kullanmıştı.

42 bin Sağlık personeli alımı branş dağılımı 2022

Sağlık Bakanlığının Sağlık personeli alımı branş dağılımı ve kılavuzunu merak eden atama bekleyen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı duyuruları ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Sağlık Bakanı Koca’nın duyurduğu 31183 sözleşmeli sağlık personeli alımıyla ilgili ÖSYM tarafından yayınlanacak Kılavuz için gözler ÖSYM Başkanlığına çevrildi.

Fahrettin Koca’nın 2022 yılında 42500 personel alımı yapılacağı yönündeki açıklamasının ardından arama motorlarında Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuru tarihleri şartları belli oldu mu? sorularının cevabı sıklıkla araştırılıyor. Peki detaylar neler?

Sağlık Personeli Alımı Ne Zaman? Hangi Tarihte Yapılacak?

Sağlık personeli alımı başvuru tarihi, başvuru koşulları, hangi unvanlarda alım yapılacağına dair Resmi Açıklama henüz yapılmadı. Başvuruyla ilgili tüm detaylar Sağlık Bakanlığı’nın ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuzunda yer alacak.

ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuzda ( https://www.osym.gov.tr/ ) adayların son başvuru tarihi, başvuracak adaylarda aranan şartlar, hangi kadroya hangi kriterlere göre personel alınacağı gibi detaylar yer alacak.

Sağlık Bakanlığı’nın yıllardır yaptığı alımlarda son dakika bilgilerini paylaşan saglikpersonelihaber.net , 2022 sağlık personeli alım kılavuzu ve başvuru detaylarını yayınlanır yayınlanmaz duyuracak.

Sağlık bakanlığı personel alımı

Niğde’de Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Fahrettin Koca, 85000 sağlık personeli alımının ilk etabında toplam 42500 personel alınacağını, bunlardan 31317 ‘sinin sağlık personeli olacağını kaydetti. Sağlık Bakanı Koca basına konuşmada, “bildiğiniz gibi 85000 kontenjanı dolduracağımızı açıkladık. İlk adım olarak 31317 kişiyi işe almak için önümüzdeki hafta (bu haftayı kastetti) ÖSYM’ye göndermek üzere kılavuzu göndereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık Bakanının geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 31183 sağlık personeli alımı dışında 11317 kişilik sürekli işçi alımı için de İŞKUR’a listelerin gönderildiğini duyurdu.

Koca’nın mülakat konusuna neden değindiği bilinmemekle beraber İŞKUR tarafından yapılacak alımda ( https://www.iskur.gov.tr/ ) noter huzurunda çekilecek kura ile sürekli işçi atamaları gerçekleştirilecek.

Personel Alımı Kadro Branş Dağılımı Belli Oldu mu?

saglikpersoneliHABER.NET Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı sözleşmeli sağlık personeli alımında kadro - branş dağılımlarını Cumartesi günü yayımladık. Yayımladığımız tablo birebir çıktı. 

Sağlık Bakanlığı Hemşire Alımı

Sağlık Bakanlığı hemşire alımı sonucunda Bakanlık kadrosuna yerleşenler, Örneğin hemşire alımıyla ataması yapılanların işe başlama konusuna değinmek istiyoruz. “Yaşanılan şehre atama yapıldığında ertesi gün başlamak zorundasınız” gibi şehir efsanesine adayların inanmaması gerekiyor. Sağlıkçı atama sonrasında ister kapınızın karşısındaki hastaneye ister Türkiye’nin size en uzak köşesine atansanız dahi, tüm adayların işe başlama tarih aralığı Bakanlığın belirlediği tarih olacaktır.

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personeli Alımı İlk Maaşlar Çift mi Olacak?

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personeli alımı sonucunda işe başlayan her adayın çift maaş alması gibi bir durum söz konusu değildir. Sözleşmeli personel alımı ile yerleşenlerin ne kadar maaş alacakları işe başlama tarihine göre değişiklik göstermektedir.

Örneğin; Ayın 20'sinde işe başlayan personel, hemen maaş almaz. Sonraki ayın 15’inde 1 maaş + çalıştığı gün kadar ki kısmın ücretini alır. Yani; 1 Maaş + 25 günlük ücreti alır ki buda yaklaşık 2 maaş yapmaktadır.

Yada; Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personeli alımı ile yerleşen aday ayın 1’inde işe başlamış olsun. 15’inde 1 maaş + 15 günlük ücretini alacaktır. Buda 1,5 maaşa tekabül eder.

Sağlık Personeli Alımı Maaşlar Ne Kadar?

Sitemize sıklıkla sorulan soruların başında maaş konusu gelmektedir. 15 Kasım 2022 tarihinde Sözleşmeli bir sağlık personeli (4B) 10.407,48 TL maaş almıştır. Bu tutarın içerisinde sendika toplu sözleşme ikramiyesi bulunmamaktadır. Ayrıca personelden BES kesintisi de yapılmamıştır.

Sağlık Personeli Maaş döneminde ödenen ücretler;

  • Maaş,
  • Sabit ek ödeme,
  • Taban Ödeme,
  • Teşvik Ek Ödeme,
  • Fazla Mesai (zorunlu çalışması gereken saati geçtiğinde)

Sağlık personeli alımı sonucunda yerleşen adayın aldığı bu maaş ile kira mı, fatura mı yada kredi mi ödeyeceği, kalan parayla ay sonunu nasıl getireceği ise sağlık personellerinin yaşadığı başlıca sorunlar arasındadır.

Maaş olarak 10.407,48 TL ücret alan yoğun bakım hemşiresi olarak görevli sağlık personeli ek olarak 732,63 TL temel ek ödeme almıştır. Toplamda 11.191 TL olmaktadır. (Bu tutarlar vergi dilimi durumuna göre değişkenlik göstermektedir.)

Editör: Haber Merkezi