Independent gazetesinin haberine göre, "Understanding Society" platformunun verilerine dayanan bir araştırma, Birleşik Krallık'taki ailelerin sosyo-ekonomik durumu hakkında en kapsamlı çalışma olduğunu ortaya koydu.

Araştırma, performansa bağlı olarak maaş alan çalışanlarda yüksek tansiyon, kalp damar hastalıkları ve ruhsal sağlık sorunlarının daha sık görüldüğünü gösterdi.

Aberdeen Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Keith Bender, önceki çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmanın da performansa dayalı ücret alan kişilerin fiziksel yıpranmalarına dair kanıtlar sunduğunu belirtti. Prof. Bender, özellikle erkekler ve bu şekilde çalışan kişiler arasında kronik stres ve yüksek tansiyon vakalarının daha yaygın olduğunu ifade ederek, iş verenlere gerekli önlemleri almaları çağrısında bulundu.

Bir başka araştırmacı olan Daniel Powell'ın sonuçlarına göre, performansa dayalı çalışanların gelir kaygısıyla daha fazla zaman ve çaba harcamak zorunda kaldıkları belirtiliyor. Powell, bu baskının çalışanlarda kronik stres oluşturduğuna dikkat çekerken, alkol ve uyuşturucu gibi olumsuz yönelimlerin yanı sıra diğer sağlık sorunlarına da neden olabileceğini ifade etti.