Araştırmaya göre, özel sektörde hemşire, sağlık teknikeri, teknisyen gibi branşlarda çalışanların tamamı, açlık sınırının altında bir maaşla hayat mücadelesi veriyor. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı aralık ayında 835 lira daha artarak 16 bin 483 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise endişe verici bir şekilde 47 bin lira sınırına yaklaştı.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Araştırmanın dikkat çeken bir diğer noktası ise, açlık sınırının sadece gıda harcamalarını içermediği. Gıda dışındaki temel ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 956 lira yükselerek 30 bin 354 liraya çıktı. Bu durum, sağlık çalışanlarının sadece temel gıda ihtiyaçları için değil, diğer yaşamsal giderleri için de zorlanmalarına neden oluyor.

Konfederasyon geçtiğimiz hafta asgari ücret talebini açıkladı. 2024 yılı için asgari ücretin net 33 bin 266 lira olması gerektiğini belirtti. Ancak, işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, açlık ve yoksulluk verilerini çarşamba günü duyuracak.