Yapılan uzun süreli fiziki ve teknik takip sonucunda, çürük raporlarını düzenleyen şebekenin izine ulaşıldı. Yoğun bakım ünitesinde çalışan bir kişinin liderliğindeki şebeke içinde, hastane yöneticileri ve hemşirelerin de yer aldığı belirlendi. Şüphelilerin, askere gitmek istemeyen bireylerden 45 bin lira karşılığında usulsüz çürük raporu temin ettiği, asker kaçaklarının sağlık kurullarında çürük olarak değerlendirilmeleri için sahte ön muayene belgelerini sağlık ocaklarından temin ettikleri ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında, şebekenin lideri dahil toplam 11 kişi gözaltına alındı.

7 ASKER KAÇAĞINA ÇÜRÜK RAPORU

Şüphelilerin bu yöntemle toplam 7 asker kaçağına sahte çürük raporu temin ettikleri ve 2 kişiye ise sahte engelli sağlık kurulu raporu aldırdıkları saptandı.

Çalışmaların ardından şebeke üyelerine ve çok sayıda örgütlü suçtan kaydı olan asker kaçaklarına yönelik operasyon düzenlendi.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Dün sabah eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 14 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

Şüphelilerden 1'inin yurt dışında olduğu tespit edilirken firari 2 kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor. Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda hastane evrakı ile askerlik şubelerinden alınan belgeler ele geçirildi.