Türkiye Kamu-Sen’in 30 sene önce bir fidan olduğunu bugün ise dev bir çınara dönüştüğünü kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci “ Bizim sendikamız güven kapısıdır. İlkeli ve kararlı sendikacılığın adresidir. Bizim sevdamız şerefli yükümüzdür.  30 yıl önce sevdamız Türkiye Kamu-Sen bir fidandı, bugün koskoca bir çınar oldu. Tüm zorlukları teşkilatımızın çabası ile atlattık. Her engeli aştık, zorlukların üstünden geldik.  Bu kutlu davaya hizmet edenler var olsun. Bayrağı devreden her bir arkadaşımıza mücadelesi ve alın teri için teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam diyoruz. Bir arada beraberce mücadelemizi sürdüreceğiz. Mutlaka yetkiyi alacağız. Hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi

Ücretler ve döner sermayelerle ilgili düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini ifade eden Genel Başkan Önder kahveci bu düzenlemelerin beklentileri karşılayacak şekilde olması gerektiğini belirtti. Aile hekimliklerinin şartlarının iyileştirilmesini yönetmelikten kaynaklı sorunların giderilmesini istediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde eşi tarafından canice katledilen Kilis’te görevli işyeri temsilcimiz Fatma  Solak’ı da anan Genel Başkan Önder Kahveci “ Fatma kardeşimizin acısı hepimizin yüreğini dağladı. Ailesine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun. Türkiye’de kadınlarımıza yönelik bu vahşetin son bulması, şiddetin sonlandırılması için acil önlemler alınmalıdır. Bu mesele Türkiye’nin kanayan bir yarası, büyük bir sosyal problemidir, çözülmelidir. Çalışma hayatında da kadınlarımızın sorunları  için adımlar atılmalıdır. Yönetici atamalarından kreşe, izinlere kadar bir çok alanda çok ciddi eksiklikler var. Bunların giderilmesi için mücadelemiz sürüyor” dedi. 

Aile ve sosyal Hizmetler bakanlığında görev yapan kamu çalışanlarının ötelenmesine bir son verilmesi istediklerini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci devletin şefkat eli sosyal hizmet çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirilmeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Kamu çalışanlarına ek zam yapılması ve refah payı verilmesi talebini yineleyen Genel Başkan Önder Kahveci temmuz ayı beklenmeden bunun gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. Daha önce gerçekleştirilen al ver ekonomiye can ver kampanyasını hatırlatan Genel Başkan Önder Kahveci esnaf ve ticaret odalarının bunu dile getirmesi gerektiğini kaydetti. 

Genel Başkan sözlerini temsilcilerimize sendikal çalışmalarında başarı ve kolaylıklar dileyerek tamamladı.