Kahveci, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre, 2024 yılının ilk ayında yaşanan %6,70'luk artışın, ocak ayında yapılan %15'lik zamın yaklaşık %7'sini erittiğini belirtti. Genel Başkan, bu hızla devam etmesi durumunda, önümüzdeki aydan itibaren 2024'ün ilk yarısında yapılan zam miktarının tamamının enflasyon karşısında eriyerek, memur ve emeklilerin alım gücünün düşmeye başlayacağını ifade etti.

Kahveci, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"TÜİK 2024 yılının ilk ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Ocak ayında da enflasyondaki yükseliş devam etti. Bir aylık enflasyon %6,70 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon %64,86’ya ulaştı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri sonucuna göre ocak ayında kamu görevlileri ve emeklilere 2024 yılının ilk 6 ayı için %15 zam yapılmıştı."

TCMB'nin 2024 yılına ilişkin enflasyon tahmininin %36 olmasına rağmen, memur ve emeklilere yapılan zam oranının %15+10, yani toplamda %26,5 olduğu vurgulanıyor. Bu durum, maaşların resmi rakamlara göre bile yıl içinde %10 eriyeceğini gösteriyor.

Kahveci, sonuç olarak, Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarına ve emeklilere piyasa gerçekleriyle örtüşen maaş zammı yapılması gerektiğini ifade ediyor ve yetkilileri, kamu çalışanlarına refah payını içeren bir artış yapmaya çağırıyor. Ayrıca, memur emeklilerinin ekonomik sorunlarının giderilmesi için Ocak ayı itibarıyla 12 bin 54 TL'ye yükselen ancak emeklilere verilmeyen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmasının zorunlu olduğunu vurguluyor. Kahveci, TÜİK'in rakamlarının, memur ve emekli maaşlarının sürekli eridiğini teyit ettiğini belirterek, bu erimenin durdurulması gerektiğini dile getirdi.