Ocak Ayında Kamu Çalışanlarına Sadece %15 Değil, 2023 Yeniden Değerleme Oranı Olan %58 Zam Yapılmalı

Genel Başkan Kahveci, Türk Sağlık-Sen 11. Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları toplantısında yaptığı konuşmada, memurun alım gücünün artırılması gerekliliğine vurgu yaptı. 2024 yılında yapılması gereken zam oranını belirleyen Kahveci, Ocak ayında kamu çalışanlarına sadece %15 değil, 2023 yeniden değerleme oranı olan %58 zam yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, bu zama ilaveten %10'luk bir refah payının da eklenmesi gerektiğini belirtti.

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu

Mücadelemiz Bunun İçindir

Kahveci'nin açıklamalarına göre, enflasyon farkının bir zam olmadığını ve refah payının olmaması durumunda reel olarak alım gücünün artmayacağını söyledi. "Mücadelemiz bunun içindir." diyen Kahveci, özellikle sağlık çalışanlarının ödemelerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemelerinin yükseltilmesi, nöbet ücretleri ve giyim yardımı gibi kalemlerin günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Çalışanlarının Ödemeleri Yüksek Olmalı

Aynı zamanda, pandeminin kahramanı olarak nitelendirdiği sağlık çalışanlarının ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, sosyal ve özlük haklarına yönelik kayda değer düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti. Kahveci, bu taleplerin, kamu çalışanlarının yaşam standartlarını yükseltmek ve ekonomik koşullarını güçlendirmek adına atılacak önemli adımlar olduğunu vurgulayarak, hükümetin bu konuda duyarlılık göstermesini beklediklerini belirtti.