Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı

Türkiye Gazetesi’nden Esma Altın’ın haberine göre, ‘Onaylı Randevu’ uygulaması ile randevu sadakat oranında büyük bir iyileşme sağlandı. Keleş, “Randevu sadakati oranında çok büyük bir iyileşme var. Şu an görünen; bir iki branş dışında, ileri tarihlere randevu alınması gerekmeden sorun çözülüyor,” dedi.

Sistem Öncesi ve Sonrası

AK Parti Elâzığ Milletvekili Erol Keleş, onaylı randevu sistemi öncesinde hastane kapasitelerinin yaklaşık yüzde 30’unun kullanılamadığını söyledi. Yeni sistemle birlikte randevuya sadakat oranı yüzde 87’den yüzde 92’ye yükseldi. Randevusuna geleceğini beyan etmeyen vatandaşların randevularının saat 20.00 itibarıyla otomatik olarak iptal edilmesi sayesinde, günlük ortalama 50 bin yeni randevu kapasitesi açıldı. Bu sayede, vatandaşların yüzde 93’ü randevu alarak sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağladı.

Randevu Süresi Kısaldı

Keleş, yeni sistem öncesinde vatandaşların ortalama 7 gün içerisinde randevu alabildiğini, ancak bu sürenin 3 güne düştüğünü belirtti. Bu gelişme, sağlık hizmetlerine erişim süresinin önemli ölçüde azalmasını sağladı.