İddialara göre oksijen vanasının kapatılmasıyla bir hastanın ölümüne neden olduğu ileri sürülürken olayla ilgili yargılanan Biyomedikal Teknikerine 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuksuz sanık Fatih K. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, önceki celsede açıklanan esaslar hakkında tarafların beyanları alındı.

Sanık Fatih K'ya yöneltilen "kasten öldürme" suçu, davayı karara bağlayan mahkeme heyeti tarafından kabul edildi ve sanığa müebbet hapis cezası verildi. Ancak, sanığın eyleminin "olası kast" altında gerçekleştirildiği düşünülerek, sabıkasız geçmişi, sosyal ilişkileri, fiil sonrası davranışları ve geleceği üzerindeki etkisi de dikkate alındı. Bu nedenle, mahkeme heyeti sanığın cezasını 17 yıl 6 aya indirdi. Mahkeme kararıyla birlikte, davaya ilişkin daha fazla ayrıntı ortaya çıkabilir.

Heyet, sanık hakkında yurt dışı çıkış yasağının devamına hükmetti.

"Bu kişinin rahat bir şekilde dışarda gezmesi beni rahatsız ediyor"

Ölen Yusuf Sanin'in eşi Çiğdem Sanin, duruşma çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, en ufak bir hırsızlık olayında bile uzun süreli hapis cezaları verildiğini söyledi.Sanin,

Bu şekilde ölüme sebebiyet verilen olayda kişinin açıkta gezmesi insana adaleti sorgulatıyor. Sadece benim eşim değil, bu tarz oksijen yetersizliğinden dolayı birkaç gün sonra ölen insanlar da var. Bu kişinin bu kadar rahat bir şekilde dışarda gezmesi beni rahatsız ediyor."

diye konuştu.

Sanığın ailesinin avukatı Haldun Atik ise sanığın 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anımsatarak, buna rağmen sanığın hala tutuklanmamasına itiraz edeceklerini belirtti. Ölen hakkında doğal ölüm raporu tutan sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunulması için konuyu üst mahkemeye taşıyacaklarını kaydeden Atik,

Tazminat davamız da var. Adalete güvencemiz tamdır. Bir kişinin basit bir kalem şakasından dolayı vefat etmesi, oksijen vanasının kesilmesi 17 yıl hapis cezasıyla sonuçlandı. Fakat biz sanığın daha da ağır ceza alması için elimizden geleni yapacağız.

ifadelerini kullandı.