Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından başlatılan 1 haftalık ara tatiller uygulanmaya devam ediliyor. Bu yıl 17 Nisan itibariyle başlayan ara tatil Ramazan Bayramı ile birleştirilmesi öğretmenleri sevince boğdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatil döneminde daha önce uygulamada olan öğretmenlerin okula gelme zorunluluğunu kaldırarak, öğretmenlerin evlerinden online seminer videoları izleyebileceklerini belirtmişti.

Öte yandan öğretmenler evlerinden izledikleri seminer videoları için seminer ücreti de alabilecekler.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer seminerlerin online olarak verileceğini belirtmişti. Peki öğretmenlerin kaç video izlemesi gerekiyor?

Öğretmenlere sunulan seçeneklerden 1 tanesini izlemeleri yeterli. Konu hakkında detaylı bilgiler okul whatsapp gruplarından verilecek. Seminer videoları Pazartesi günü ÖBA üzerinden açılacak.

Haftalık kaç saat seminer ücreti ödenecek?

Maddesinde “(3) (Değişik: RG–29/11/2019–30963) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.”

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarına göre, 2023 yılının Ocak-Haziran döneminde öğretmenlerin brüt 1 saatlik ek ders ücreti 60,72 TL, net 1 saatlik ek ders ücreti ise 51,15 TL olarak ödeniyor.

Ayrıca, %20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacakları net 1 saatlik ek ders ücreti ise 48,12 TL şeklinde hesaplanıyor. Bu vergi dilimindeki öğretmenler, brüt ek ders ücretlerinden vergi kesintisi yapıldıktan sonra net ücretlerini alabilecekler. Ek ders ücretleri, öğretmenlerin maaşlarına ek olarak ödeniyor.

SAKIN UNUTMAYIN!

ÖBA seminer videoları izleyerek seminer ücreti alacak olan 10 binlerce öğretmene video izlemeyi unutmayın uyarısı geldi. Geçtiğimiz seminer dönemlerinde öğretmenler ÖBA üzerinden video izlemeyi unutmuş, on binlerce öğretmen seminer ücretinden faydalanamamıştı. Öğretmenlerimizin online seminer videolarını izlemesi ücret almaları için önemli. Seminer videoları an itibariyle henüz açılmadı.

Video izlemeyen öğretmenler ücret alamayacaklar. Video izlemeyen öğretmenlerle ilgili MEB, geriye dönük adım atmamakta. Seminer videolarını tatil döneminde izlemeyi zorunlu kılıyor.