Memur maaş düzenlemesi Meclis tarafından onaylandı ve bu düzenleme kapsamında sağlık personeline yüzde 17.55 oransal zam ve 8.077 TL seyyanen zam yapıldı. Bu gelişme sonrasında, sağlık personelinin 2024 Ocak ayı maaşları merak konusu oldu.

Yüzde 20 vergi dilimine göre ödendi

Yapılan hesaplamalara göre, en düşük sağlık personeli maaşı, yüzde 20 vergi dilimine göre 22 bin 750 TL olarak belirlendi. Ancak yüzde 15 vergi dilimine göre hesaplandığında en düşük sağlık personeli maaşı 23 bin 200 TL olarak öngörüldü.

Yüzde 15 vergi dilimi olursa

Eğer yüzde 15 vergi dilimine göre değerlendirilirse, en düşük sağlık personeli maaşı 23 bin 200 TL'ye yükselecektir. 

6 aylık enflasyon farkıda eklenecek

Ocak ayında, yüzde 15 vergi dilimine göre bir sağlık personelinin maaşı hesaplanacak ve bu rakama 6 aylık enflasyon farkı eklenecektir.

ENFLASYON HESABI

Ortalama olarak Temmuz ayı enflasyon beklentisi yüzde 9 olarak ele alındığında, enflasyon farkı yüzde 3 olarak maaşlara yansıyacaktır. Böylece tüm hesaplamalara göre, en düşük sağlık personeli maaşı Ocak ayında 24.052 TL olmuş olacaktır. 

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMIDA EKLENECEK

Tabii ki, bu rakama 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinden elde edilen toplu sözleşme zammı da eklenecek, bu sayede sağlık personelinin maaşları daha da artacaktır.