Uzman hekim kadrolarında ise toplam 1946 kadro ilan edilirken, bunlardan yüzde 11'i yine 16 şehir hastanesine tahsis edildi.

‘MECBUR BIRAKILIYORLAR’

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Yeni açılan Gaziantep Şehir Hastanesi için 600, İzmir Şehir Hastanesi için 500 hemşire kadrosu açıldı. Antalya Şehir Hastanesi için açılan kadro ise 400. Sağlık emekçileri, yatak sayısı 1500’ün üzerindeki şehir hastanelerinde çalışmak istemezken; bakanlık, kadroların büyük bölümünü bu hastanelerde açıyor.

Sağlık personellerinin şehir hastanelerini tercih etmek zorunda bırakıldığını belirten SES İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “Devasa hastanelerde yabancılaşma, mobbinge, fabrika tarzı üretim ilişkileri, ücret düşüklüğü gibi nedenlerle şehir hastanelerinde çalışmak istemiyorlar” dedi.

İzmir Şehir Hastanesi’ne 820, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne 980 kadro açıldığına dikkat çeken Yalçınkaya, “Bu hastanelere milyarlar ödüyorsunuz. Açıktan atama yerine diğer illerden kadro çekiyorsunuz. O hastanelerdeki hizmete de zarar veriyorsunuz” diye konuştu.