Prof. Dr. Aziz Çelik, kamu memurlarının en düşük maaşının 22 bin lira olmadığını vurgulayarak, 8 bin 77 TL ek ödemenin aylıklarına dahil edilmeyeceğini, bunun ayrıca 'sosyal yardım' gibi ödeneceğini ifade etti.

"Prof. Dr. Aziz Çelik'in açıklamalarına göre, kamu memurlarının mali haklarındaki artışlarda dikkate alınmayacak olan ilave ödeme konusu büyük bir endişe yaratıyor. Emekli aylıklarının alt sınırı olan 7 bin 500 TL'nin tamamlanmasına rağmen kök aylıkların aynı kalması, Temmuz 2023 zammından milyonlarca emeklinin yararlanamayacağı anlamına geliyor.

Aynı durumun, memurlar için Ocak 2024'te yaşanacağını belirten Çelik, memurların en düşük maaşının 22 bin TL üzerinden değil, yüzde 17,55 oranında artırılmış maaşlar üzerinden hesaplanacağını ifade ediyor. Buna ek olarak, 8 bin 77 TL'lik ilave ödemenin, memur emeklilerinin aylıklarına yansımayacağını belirtiyor. Bu durum, maaşlar ile emekli aylıkları arasındaki farkın ciddi biçimde açılmasına neden olacak.

Ayrıca, yasanın 28. maddesine göre ilave ödemenin ikramiye hesabında da dikkate alınmayacağına dikkat çekiyor. Bu durum, 8 bin 77 TL'lik ilave ödemenin memurların emeklilik ikramiyelerini ve kıdem tazminatı tavanını artırmayacağı anlamına geliyor. Temmuz ayında memurlara ilave ödemenin sadece yarısının (4 bin 38 TL) ödeneceğini aktaran Çelik, Ocak 2024'te memurların büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağını belirtiyor."

Milyonlarca emekliye sıfır zam yapılacağını aktaran Çelik, “Kök aylıkları 6 bin TL altında olan emekliler 7 bin 500 TL almaya devam edecek. Bütün bu tablo içinde sözde yetkili ama etkisiz sendika Memur-Sen'in uysallığını ve etkisizliğini de not etmek lazım” dedi.

birgün