Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal hakkında yaptığı paylaşımlar sonrası idari soruşturma açıldı.

Uysal’ın tepkileri çeken paylaşımları sildiği görüldü.

“Kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi?” şeklinde paylaşımıyla Türkiye’nin gündemine gelen Başhekim Yardımcısı, o yaşta kendi istekleriyle gayrimeşru cinsellik yaşayanların olduğunu savundu.

Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri yasal cinsellik yaşayanlar bundan sonra var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapamak hangi mantık?” ifadelerini kullandı.

“TWEETİMİ SİLDİM, ÇÜNKÜ SEVİYESİZLER ÜŞÜŞTÜ”

Uysal, paylaşımını çoğu sosyal medya kullanıcısının reaksiyon göstermesi üstüne kaldırdı. Paylaşımının kaldırma gerekçesine dair yeni bir paylaşım meydana getiren Uysal, “Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel civarda ele alınamayacağını bir kere daha gördük. Seviyeli-seviyesiz herkes burada. Seviyeli fikir, muhalif de olsa konuşulur ama seviyesizlerle uğraşmak zor. Bir tweet’imi sildim zira seviyesizler üşüştü Fikrî ortamlar bulmak ümidiyle…” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan gelişmelerin sonrası Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri SÖZCÜ'ye gerçekleştirdikleri bildirimde Hasan Hüseyin Uysal ile alakalı yönetimsel tahkîkat başlatıldığını ve görevden alınabileceğini ifade etti.

“YAPILAN YERSİZ AÇIKLAMA ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da mevzuyla alakalı sosyal medya adresinden paylaşım yaptı. Hasan Hüseyin Uysal'ın ismini vermeden meydana getirilen açıklamanın kabul edilemez olduğunu kaydeden Usta, “6 yaşındaki çocuğa istismarla alakalı Adalet Bakanlığımız araştırma başlatmış ve Meclisimizde araştırma komisyonu kurulmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Konu ile alakalı bir kamu çalışanının yapmış olduğu yersiz açıklama hiçbir kabul edilemez. Bu şahıs için de tahkîkat başlamıştır” dedi.

KADINLARI DA HEDEF ALMIŞTI

Uysal, daha evvelce de kadınları giyimleri üzerinden amaç almış ve devasa reaksiyon çekmişti. Uysal, kadınlar ile alakalı “Toplumun en zayıf yanı da en güçlü yanı da kadın. Konya’da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80’i açık tipler türedi. Bu teşhir, ‘beden görseli satma’ değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!” demişti.