Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıklaması ile Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti.

5 Nisan 2024 günü başlayacak 9 günlük tatilde kamu personeli 15 Nisan’da alacakları maaşın bayram öncesinde ödenmesini bekliyor.

Kulislere düşen son dakika bilgisine göre; kamu personelinin maaşlarının Ramazan Bayramı’ndan önce ödenmesine ilişkin olarak seçimlerden sonra toplanacak ilk kabine toplantısında kararın verilmesi bekleniyor.

Ramazan Bayramı'na arife olan 9 Nisan Salı gününde, yarım gün mesai uygulanacaktı. Bayramın tatil günleri ise 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma olarak belirlendi. Ardından, hafta sonuna denk gelen 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar günleri de tatil ilan edilecek. Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ise idari izinli olarak geçerli olacak.

KESİN KARAR SEÇİMDEN SONRA

Kamu çalışanları, bayram tatili kapsamında 6 Nisan Cumartesi gününden başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan 9 günlük bir tatil fırsatı elde edecekler. Ancak, kesin kararın seçim sonrası kabine toplantısında alınacağı belirtiliyor.

KABİNE TOPLANTISINDA ELE ALINACAK

Kamu personelinin aylık ve ücretlerinin Ramazan Bayramı'ndan önce ödenmesiyle ilgili olarak ise, bu konunun 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra yapılacak olan ilk kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

YAZILAR YAZILDI...

Öte yandan bir çok İl Sağlık Müdürlüğü bordroların bayramdan önce yapılması için talimat yazılarını göndermiş durumda.

MAAŞ HESAPLAMALARINI BİTİRİN TALİMATI

Bir çok İl Sağlık Müdürlüğü Tahakkuk Birimlerine gönderdiği yazıda 15 Mart-14 Nisan 2024 dönemine ait maaş ödemelerinin Ramazan Bayramı ile aynı zamana denk geleceğini belirterek maaş hesaplarının bayram öncesinde bitirilmesi gerektiği talimatını verdi.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Nisan maaşlarının erken ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklama yetkili ağızdan yapılmamış olsa da İl Müdürlüklerinin yaptığı maaş yazışmalarına göre maaşların erken ödenmesi bekleniyor.