Yerel seçimin sona ermesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten seçim değerlendirmesi geldi.

Yerel seçimlerin akabinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mehmet Şimşek, orta vadeli programı kararlılık uygulanmaya devam edeceğini aktardı.

Yerel seçimlerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ın kararlılıkla uygulanacağını ifade etti.

Şimşek, açıklamasında:

Ücretsiz Doğalgaz Bitti: Faturalara 200 TL Artış Ücretsiz Doğalgaz Bitti: Faturalara 200 TL Artış

Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun." diyerek başladı ve şu sözlere yer verdi: "Eylül 2023'te duyurduğumuz Orta Vadeli Programımızı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para politikası, seçici kredi politikası ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu öncelikli tutacağız. OVP'de belirtilen takvime uygun olarak hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacağız.

Böylece sürdürülebilir büyüme amacımıza ulaşarak sağlayacağımız kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimleriyle paylaşılacaktır. Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır gerektirir. Biz azimliyiz, kararlıyız ve başaracağız."