Bakan Koca, bu tür iddiaların amacının devleti güçsüz göstermek olduğunu belirtirken, iddiaların sahiplerini vatanlarına ve milletlerine bağlı olmamakla suçladı.

Sağlık Bakanı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de sosyal medya üzerinden yapılan bu asılsız paylaşımlara karşı net bir duruş sergiledi. Merkez, "Cizre Devlet Hastanesinin morguna 46 ambulans giriş yaptı. Morg ve hastane sivillere kapatıldı." iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, hastanenin vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti sunduğunu açıkladı.

Yapılan resmi açıklamada, "Cizre Devlet Hastanesinin morgunda iddia edildiği gibi bir yoğunluğun söz konusu olmadığı" ifade edilirken, manipülatif paylaşımlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kamuoyunu doğru ve güvenilir bilgilerle aydınlatma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, vatandaşları bu tür yanıltıcı haberlere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Devletin sağlık hizmetlerine yönelik yapılan bu tür yanıltıcı iddiaların, toplumun güvenini sarsmaya yönelik bir girişim olduğu belirtilirken, resmi makamların paylaştığı bilgilerin dışındaki kaynaklara itibar edilmemesi önemle vurgulandı. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve yanıltıcı haberlere karşı mücadele etmek amacıyla, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, vatandaşları resmi kaynaklardan gelen güvenilir bilgileri takip etmeye çağırdı.

belge-6