Geçtiğimiz hafta sonu, 16-18 Şubat tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Hürriyet Sağlık-Sen 2. Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı, geniş katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Bu önemli toplantının konuklarından birisi de Mobbingle Mücadele Derneği Başkanı İlhan İŞMAN oldu.

Genç Sağlık Sendikasının Gündemden Düşürmediği 3+1 Meclis Gündeminde Genç Sağlık Sendikasının Gündemden Düşürmediği 3+1 Meclis Gündeminde

Eğitim ve istişare programında Hürriyet Sağlık-Sen başkanlar kuruluna hitap eden İlhan İŞMAN, mobbingle mücadelede Türkiye'nin geldiği nokta, mobbingin çeşitleri ve kurumlarda çalışanlar üzerindeki etkileri konularında bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de ilk kez bir sendika tarafından sağlıkta şiddet ve mobbingle mücadele komisyonunun kurulmuş olması tüm kesimlerin olduğu gibi Mobbingle Mücadele Derneği’nin de dikkatini çekmesi üzerine iki STK arasında bir işbirliği böylece hayata geçirilmiş oldu.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK ve Mobbingle Mücadele Derneği Başkanı İlhan İŞMAN iki STK arasındaki iş birliği protokolünü imzalayarak mobbingle mücadeleyi önemli bir aşamaya getirmiş oldular. İmzalanan bu iş birliği ile her iki kurum her anlamda eğitim ve işbirliğinin yanı sıra mobbingle mücadelenin hukuki boyutunu da birlikte yürütecekler.

Türkiye’de eldeki resmi verilere göre en çok mobbing olaylarının Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda yaşandığı artık inkâr edilemez boyutlardadır. Hürriyet Sağlık-Sen ve Mobbinle Mücadele Derneği ortak girişimleriyle ve sağlıkta şiddet ve mobbinbgle mücadele komisyonu çalışmalarıyla bundan böyle sağlık çalışanlarına mobbing mücadelede artık güven ve destek bir sendika olarak Hürriyet Sağlık-Sen bu alandaki en büyük adımı böylece atmış oldu.

Hürriyet Sağlık-Sen

Ssss