Türkiye genelinde henüz sayıları tam belirlenemese de on binlerce kişinin mağdur olduğu ifade edilirken şüpheliler hakkında toplamda 1945’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MNG ihbarcı olarak yer aldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, kargo dolandırıcılığı suçlamasıyla 34 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, toplamda 202 kişinin mağdur ve müşteki olduğu belirtilirken, şüpheliler arasında MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş. de ihbarcı olarak yer aldı.

Mehmet Şimşek Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı İçin ‘Mantığı Kalmadı’ Dedi Mehmet Şimşek Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı İçin ‘Mantığı Kalmadı’ Dedi

Kargo parası faiziyle talep edildi

Söz konusu iddianamede, Türkiye genelindeki birçok kişiye avukatlık ofisi isimleri ve telefon numaraları ile birlikte "Dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir." mesajının gönderildiği ifade edildi. Mağdur vatandaşlara, bu numaraları aramaları halinde, geçmiş yıllarda teslim almadıkları siparişlere ait kargo parasının faiziyle birlikte talep edildiği belirtildi.

Haciz işlemi tehdidi

İddianamede, arayanlara ödeme yapmadıkları takdirde masraflarla birlikte haciz işlemi başlatılacağının söylendiği de kaydedildi. Bu tür dolandırıcılık vakalarıyla ilgili halkın dikkatli olması ve gerektiğinde yetkililere başvurması gerektiği vurgulandı.

Sürekli mesajlar atıldı

İddianamede, 90 lira ile 200 lira arasında değişen miktarları faiziyle birlikte tahsil etmek amacıyla sürekli olarak mesajlar gönderilerek taciz edilen vatandaşların CİMER'e, emniyete ve savcılıklara başvurarak şikayette bulunması üzerine bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

MNG şirketinin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu dilekçesine de iddianamede yer verildi. İddianamede, şirketin müşterilerine borç tahsilatı amacıyla mesaj gönderme gibi bir uygulamasının bulunmadığı ve yapılan incelemede mağdurların borcunun olmadığının tespit edildiği ifade edildi.