Yeni dönemde, parlamentoda toplamda 479 erkek ve 121 kadın milletvekili görev yapacak. En genç milletvekili ise 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir olarak belirlendi. Bu genç milletvekili, parlamentoda önemli bir temsil ve gençlik perspektifi sunacak.

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, 28. Yasama Dönemi'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 30 yaş altında 5 milletvekili görev yapacak.

Yeşil Sol Parti'nin genç milletvekilleri arasında yer alan 28 yaşındaki psikolog Beritan Güneş Altın, Mardin'den aday gösterilmişti.

28. Dönem Parlamentosunda 479 erkek, 121 kadın milletvekili görev yapacak.

AK Parti'nin 50, MHP'nin 4, CHP'nin 30, İYİ Parti'nin 6, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol) 30, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ise 1 kadın milletvekiliyle Meclis'te temsil edileceği kesinleşti.

AVUKATLAR ÇOĞUNLUKTA

Yeni parlamentoda, çeşitli meslek gruplarından milletvekilleri görev yapacak. Meclis'e giren milletvekilleri arasında hekimler, sosyologlar, sporcular, pilotlar, öğretmenler, çiftçiler ve daha birçok farklı meslekten insan bulunuyor. Milletvekillerinin çoğunluğu avukatlık mesleğinden gelirken, ardından mühendisler geliyor.

28. Yasama Dönemi parlamentosunda iş insanı, doktor, diş hekimi, gazeteci, eczacı, ekonomist, arkeolog, hemşire ve fizyoterapist milletvekilleri de yer alacak.