CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, hastanenin açılıştan üç gün önce su baskınına uğradığını ve çok sayıda tıbbi cihazın kullanılamaz hale geldiğini öne sürdü.
“22 Milyon Liralık Kamu Zararı”
Bülbül’ün açıklamasına göre, tanesi 100 ila 150 bin TL arasında olduğu belirtilen yaklaşık 150 ventilatör cihazı, su baskını nedeniyle zarar gördü. Cihazların kartlarıyla birlikte kullanılamaz hale geldiğini savunan Bülbül, toplam zararın yaklaşık 22 milyon lira olduğunu iddia etti.
Milletvekili, kamu zararının boyutunun netleştirilmesi ve olayın tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.
İl Sağlık Müdürüne Soru: “Soruşturma Açıldı mı?”
Bülbül, Eser Şenkul’a seslenerek su baskınına ilişkin idari soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Kamu zararına dair hangi işlemlerin yapıldığının açıklanmasını talep etti.
Hastanedeki Eksiklikler de Gündeme Geldi
Milletvekili Bülbül, hastanede bazı hizmet eksiklikleri bulunduğunu da ileri sürdü. Özellikle hasta ve hasta yakınlarının kantin hizmetine yalnızca belirli saatlerde ulaşabildiğini belirterek, 17.00’den sonra alışveriş imkânı bulunmadığını söyledi.
İddialarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kamuoyu, yetkililerden gelecek değerlendirmeyi bekliyor.




