DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ziyareti sırasında Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adnan Canveren ile bir araya geldi. Gergerlioğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, hastanede poliklinikleri gezdiğini ve hastalar ile refakatçileriyle sohbet ettiğini belirtti. Ayrıca, hastane personeliyle tanışarak çalışmaları hakkında bilgi aldığını ifade etti.

Gergerlioğlu, özellikle kendi alanı olan göğüs hastalıkları çalışmaları hakkında Süreyyapaşa ihtisaslı Dr. Hanım ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu. Hastane çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir eden Gergerlioğlu, “Ellerine sağlık arkadaşlarımız canla başta çalışıyorlar. Hastane için yapılabilecekleri konusunda bilgi aldık. Yeni ek bina, 2004'teki binaya ilave olarak 2023 yılında yapılmış ve şu anda 50 yatağa sahip. Tescil sonrasında yatak kapasitesinin artması bekleniyor. Yeni binayı gezdik, poliklinikleri inceledik. Eksiklikleri giderme konusunda çaba sarf ediyorlar” şeklinde konuştu.

"Bakandan Radyoloji doktoru göndermesini isteyeceğiz"

Başhekimden ayrıntılı bir şekilde bilgi aldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Günlük 1600 civarında poliklinik hastası 450-500 civarında acil hastası olan bir yer. Birçok poliklinik uzman doktorumuz var fakat radyoloji bölümün doktoru eksik, göz doktoru eksik. Bunların tamamlanması gerekiyor. Çünkü tomografi, mamografi, röntgen cihazları da var. Sağlık Bakanlığından bir radyoloji doktorunu buraya göndermesini isteyeceğiz. Karamürsel halkı hizmette eksik kalmamalı diyoruz. Göz hastalıkları uzmanı yine burada 55-60.000 nüfuslu bir yer bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor.” dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

"TUS kazanan hekimlerin yerine yeni doktorlar gelmeli"

TUS’u kazanan hekimlerin hastaneden ayrıldığını söyleyen Gergerlioğlu,  “Bu durum hastanemizin personel yeterliliği açısından sıkıntı oluşturuyor. TUS’u kazanınca hemen ayrılıyorlar ve bu ayrılma sonrasında acillerde şimdi boşluk oluşuyor. Şuan 13 pratisyenden 6’sı ihtisas kazanmış ve ayrılacak 7 pratisyen hekimin acil çevirmesi biraz zor olacak. Pratisyen hekim ihtiyacı da var. Bir an evvel Sağlık Bakanlığı’nın bu ihtiyacı gidermesi gerekiyor. Çünkü gün boyu 450 500 hastası olan bir yere 7 doktorun bir ay boyunca nöbet tutması oldukça yorucu olacak görünüyor.” şeklinde konuştu.

"Başhekim ve ekibi çok gayretli"

Karamürsel Devlet Hastanesinin yoğun olarak çalıştığını belirten Gergerlioğlu, “Hastanemizin daha çok geliştirilmesi gerekiyor. Çünkü Altınova Tersanesinden  iş kazaları ile ilgili hastalar ve çevre merkezlerden hastalar yoğun şekilde gelebiliyor. Kenarda kalan bir hastane değil. Daha da geliştirilmesi gereken bir hastane. Umarım en kısa sürede eksikler tamamlanarak Karamürsel halkına en iyi hizmet sağlanır. Başhekimimiz ve ekibi çok gayretli ve çalışkanlar. Hemşire, doktor ve diğer tüm sağlıkçı çalışan arkadaşlarımızın ellerine sağlık diyoruz. Devlet Hastanesinin eksiklikleri olursa onları takip edeceğimizi söylüyoruz. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak bunları gidermek için yoğun bir çaba göstereceğiz." ifadelerini kullandı.