Amasya Belediyesinde görev yapan binden fazla işçi %90’lık maaş zammını davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı.

Amasya Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri %90 oranındaki zamla sonuçlanırken Belediyede İmza Töreni düzenlendi.

Belediyenin şirket işçilerine %35, kadrolu işçilerine ise %90 oranında zam yaptığı öğrenildi.

Zam kararı sonrası işçiler “büyük başkan” sloganları atarak Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya teşekkürlerini ilettiler.

MHP’den seçilen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise personelin maaşlarını güle güle harcamalarını temenni ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Sarı, şirket işçilerine Ramazan ve Kurban Bayramında 1.000 TL bayram harçlığı verilecek. Kadrolu işçilere ise Ramazan’da 1.500 TL, Kurban Bayramında da 2.000 TL bayram harçlığı dağıtacaklarını söyledi.

Sarı ile birlikte sözleşmeye imza atan Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise "Belediyemizin tüm imkanları kullanılarak sınırları belirlenen bu toplu sözleşmeyi iyi bir toplu sözleşme olarak görüyorum. Eğer imzaladığınız sözleşmeden sonra ücretinizi zamanında alıyorsanız, işten çıkarılmıyorsanız, iş yerlerinde kardeşlik varsa bu sözleşme iyi bir toplu iş sözleşmesidir" diye konuştu.

Hizmet İş Sendikası Amasya İl Başkanı Tolga Öztürk de toplu iş sözleşmesinin üyelerine hayırlı, uğurlu olmasını diledi.