Birinci Basamak Sağlık Kuruluşları Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan oranların dağıtılacak para olmadığı sürece bi anlamının olmadığı öğrenildi.

HEMŞİRE 3 BİN 200 TL ALABİLİR AMA..

Son yönetmeliğe göre Sağlık Bakanlığı dağıtılması için illere para gönderirse yayınlanan katsayılar yeterli görünmekle beraber, ortalama bir hesap yaptığımızda sabit ek ödemenin üstüne PERFORMANS olarak Pratisyen tabip 8.500,00-TL, Lisans mezunu hemşire 3.200,00-TL, Şoför 550,00 TL performans ek ödemesi alabilir gözüküyor. Ancak bunlar tamamen bakanlığın her ay dağıtılması için göndereceği paraya bağlı. 

ARALIK AYINA GÖRE DEĞİŞEN BİRŞEY YOK

Ancak , Aralık ayında 1. basamakta sağlık personeli performans alamadı. Sağlık Müdürlükleri, TSM ve TSM'ye bağlı birimlerde çalışanlara SIFIR TL ek ödeme hesaplanmıştı. 2021 Aralık ayında 1. derecede 112 acilde çalışan  lisans mezunu bir paramedik sıfır ( 0) lira performans hesaplanmıştı.

"Birinci Basamak Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Birimleri Ek Ödeme Yönetmeliği Yayımlandı!" başlıklı haberimize tıklayarak il sağlık müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü birimleri ve merkez laboratuvarlarında görevli memur ve sözleşmeli personelin performansa dayalı ek ödeme yönetmeliğinin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Dolayısıyla yeni yayınlanan ve eskisinden pek farkı olmayan yönetmelik göstermelik bir yönetmelik. Sistem tamamen dağıtılacak ve gönderilecek tutara bağlı, garanti ödeme, net ödeme yok.