Okul hemşiresi ne yapar ?
Okul hemşiresi yeni bir sürü kanunlar felan çıkmış her okulda okul hemşiresi olması yönünde ancak tam uygulanmıyor mu yada yavaş yavaş mı hayata geçiyor çok yakın olduğum bir konu olmadığı için bilgim yok. Şunu söyleyebilirim sadece yatılı okullarda olsun fen liselerinde olsun okul hemşiresi olarak çalışanlar var arkadaşlar. Peki ne yapacaksınız tabi ki bir görev tanımınız var kısaca şunları yapıyorsunuz, acil yaralanmalarda ilk müdahale, öğrenci ve personelin sağlık kayıtları, çocukların sağlıkla ilgili bilgilendirilmesine katkıda bulunmak (işte ağız sağlığı, tuvalet sağlığı, el yıkama…), okulun kantinini dahi denetliyorsunuz. Evet, okulun sağlık açısından geliştirilmesi (tuvaletleri denetlersiniz, koku, çevre düzeni vs…), psikolojik sorunlarla ilgilenip öğrenci aile idare ve sağlık kurumu arası bağı kontrol edeceksiniz. Yani benzeri şeyler kolay eğlenceli ama sorumluluk isteyen bir iş. Bence güzel.
Mesai usulü çalışacaksınız tatillerde tatil, nöbet yok ama tabi ki döner sermayeniz de olmayacak sadece memur maaşınız olacak. Bir odanız olacak, aslına bakarsanız çok idealist bir meslek yani nasıl ifade edeyim kendi işinizi sonuna kadar yapacaksınız, çocuklar mesela atıyorum bazı önemli haftalarda okulun panosuna sağlıkla ilgili afişler hazırlayacaksınız duyarlılık oluşturacaksınız, işte Kızılay Haftası mesela çocuklara kan vermeyi ve Kızılay’ın önemini anlatacaksınız. Çok güzel değil mi?

 Okul hemşiresi nasıl atanır ?
Gelelim atanmanıza. Lisans mezunu hemşiresiniz; KPSS’ye girdiniz atamaları bekliyorsunuz. Zaten, okul hemşiresini Sağlık Bakanlığı almıyor, arkadaşlar evet siz memur alımlarda milli eğitim bakanlığının kadrolarındaki hemşire alımlarına başvuracaksınız.
Peki ben çalışıyorum tekrar mı KPSS’ye gireceğim?  Sen de şansın az olsa da kurumlar arası geçişi deneyebilirsin böyle bir şansında olabilir, hali hazırda çalışan hemşire arkadaşlarımız için kurumlar arası geçiş şu an yasak olsa da projenin hayata geçirilmesiyle özel bir geçiş sağlanabilmesi mümkün olabilir.

Okul hemşiresinin maaşı nedir ?
Bu konuda maaşınızdan eksik olan kısım döner sermaye oluyor, 1000 tl kadar acilde çalışan arkadaşlardan az , 600 tl kadar serviste çalışan arkadaşlardan daha az alacaksınız ama rahat mı meslek rahat bunu göze alabilirsiniz bence.

Kimler okul hemşiresi olabilir ?
Hemşirelik mezunu arkadaşlar ve hali hazırda çalışıyor olan lisans mezunu arkadaşlar okul hemşiresi olabilir, yeni atanacaklar milli eğitim bakanlığının kadrolarına başvuracak, çalışan arkadaşlar ise kurumlar arası geçişe başvuracaklar.

Okullar tatil olunca ?
Okullar tatilken memur statüsünde olduğunuz için kanunen okul boşta olsa görev yerinizde olmanız gerekiyor ama tabi ki idare bu konuda küçük toleranslar sağlayabilir