Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı sahipleri ve kredili mevduat hesabı olanları ilgilendiren önemli bir karar aldı. Son dakika duyurusuna göre, nakit avans ve kredili mevduat hesaplarıyla ilgili düzenlemeler hayata geçirilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarından nakit avans çekimi ve kredili mevduat hesaplarıyla ilgili düzenlemeler için bankalara uygulama talimatı gönderdi. Yapılan düzenlemelerle birlikte, bankaların menkul kıymet tesisine tabi olan kredilerin kapsamı değiştirilecek. Ayrıca, menkul kıymet tesisi sınırlamasında 15 bin liranın üzerindeki tutarlar dikkate alınacak.

Böylece nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım, menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kuyum harcamalarıyla ilgili önemli bir düzenlemeye imza attı. Yapılan düzenlemeler sonucunda, bu tür işlemlerde 15 bin TL'ye kadar olan kısım, menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.

Menkul kıymet tesisi bankaların kendi inisiyatifinde bulunurken, 15 bin liranın üzerindeki tutarlar, bankalara ek yükümlülük olmak kaydıyla kullandırılmaya devam edilebilecek.