Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yıl sonu enflasyon tahminlerini 2 puan artırmasının ardından, emekli ve memurların zam beklentileri de değişti. 

Ali Yalçın Enflasyon farkı yüzde 10 olur dedi

Maaşlardaki artışın belirlenmesinde etkili olan 6 aylık enflasyon farkı hesaplamaları tekrar gündeme geldi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, NTV'de yer alan habere göre, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'a ulaşacağını ifade etti. 

Toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte, memur ve memur emeklilerinin temmuz ayındaki zam oranının yüzde 20'ye çıkacağını belirtti. Ancak Yalçın, asıl önemli olanın enflasyonu kontrol altında tutmak olduğunu vurguladı.

Emekliye yüzde 18,72 garanti gibi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklileri için yeni bir hesaplama yapıldı. Emekli maaşlarına yansıtılacak zammın yüzde 18,72 olma ihtimali güçlendi. 

Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak! Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak!

Beklentilere paralel bir seyir izlenmesi durumunda, 6 ayın sonunda enflasyon farkının ise yüzde 25'e kadar çıkması öngörülüyor. Ancak, enflasyon farkına ek olarak refah payı eklenip eklenmeyeceği ise temmuz ayında netlik kazanacak. 

Bu süreçte enflasyon ve refah payı gibi unsurlar, emeklilerin maaşlarının belirlenmesinde kritik öneme sahip olacak.