Bakan Koca 2 gün önce yaptığı basın toplantısında ise 2023 ve 2024 yıllarının verilerinin de yer aldığı analizleri kamuoyuyla paylaştı. 

Bakan Koca, son veriler üzerinden kamu hastaneleri ile özel hastaneleri kıyaslayarak özel hastane sayısının azaldığını, yeni özel hastane açmak isteyen teşebbüslerin olmadığını savundu. 

Kıyaslama yaptığı yıllar şaşırttı

Diğer taraftan Bakan Koca, kamuda bulunan hekim sayısında ve sağlık hizmetleri konusunda artışa dikkat çektiği konuşmasında kıyaslama yaptığı yıllar şaşırttı.

Bakan Koca hekim sayılarını verirken 2022 yılı 2024 yılını kıyaslarken, hizmette ise 2019 ile 2023’ü, özel sektöre analizinde ise sadece 2024 yılı verilerini baz alarak konuştu.

Kendisi için anlamı olan verileri paylaştı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hangi yılın verisi kendisi için anlamlıysa onu paylaştı dedi. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı:

Bakan, kendisi için anlamlı olan yıllara ait verileri paylaşıyor. Örneğin, 'Özel hastaneler azalıyor' diyor, ancak AKP döneminde özel hastane sayısı 271'den 572'ye yükseldi. '10 dakikada bir randevu var' dediği zaman, aynı zamanda 5 dakikada bir randevunun da olduğunu itiraf ediyor. 'Aile hekimleri günde 66 hasta bakıyor' diyerek açıklama yapıyor, ancak bu, bir doktorun hiç durmadan, nefes almadan ve odasından çıkmadan her 7 dakikada bir randevu alması anlamına gelir."