2 Ağustos itibariyle başlayacak olan 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, memur ve emeklisinin maaş zammı oranı belirlenecek. Kulislerden edinilen bilgilere göre memurlara ne kadar zam yapılacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında kamu işçileri Toplu sözleşme görüşmeleri, 700 bin kamu işçisini yakından ilgilendirirken, işçi sendikaları bugün düzenledikleri basın toplantısında grevi işaret ettiler. Memurlar ise düşen alım güçleri nedeniyle Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinin sonucunu şimdiden merakla bekliyorlar.

Toplu sözleşme görüşmeleri 2 yılda bir yapılmaktadır ve son görüşmeler 2020 yılında gerçekleştirilmişti. Buna göre, Ocak 2021'de %8 olarak belirlenen toplu sözleşme zammı, Temmuz 2023'te %6'ya düşecek ve sonraki 4 dönem için anlaşmalar yapılacaktır.

Memur toplu sözleşme görüşmeleri kulis bilgileri…

Yaklaşık 6 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri, her dönem için %30 ila %40 arasında bir anlaşma sağlanması bekleniyor. Bu görüşmeler, Memur-Sen ve hükümet arasında 1 Ağustos tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.