. Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, 24 Temmuz tarihinde kamuoyuyla paylaşacağı 120 maddelik teklifiyle dikkat çekiyor. Teklif içerisinde yer alan maaş artış oranları ve özellikle memurlara yönelik kira yardımı konusu, toplu sözleşmedeki önemli başlıklardan biri olarak öne çıkıyor. Memur-Sen'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu sürecin, memur maaşlarına ve çalışma koşullarına olumlu yönde etki etmesi bekleniyor. Toplu sözleşme görüşmelerindeki bu önemli adım, memur kesiminin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan adil bir düzenlemeye işaret ediyor.

“KİRA YARDIMINDA ISRARCIYIZ”

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında teklif dosyasının şekillendiğini açıkladı. Sahadan gelen talepleri dikkate alarak ve bilimsel verileri göz önünde bulundurarak hazırladıkları tekliflerin, tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren önemli konuları içerdiğini vurguladı. Geçtiğimiz 21 Temmuz'daki Memur-Sen İl Başkanları Toplantısı'nın ardından teklif ettikleri madde sayısının 120'nin üzerine çıkacağını belirten Tonbul, bu süreçte kesintisiz bir çaba sarf ettiklerini ifade etti. Yapılan çalışmaların sahada gözlemlenen ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda şekillendiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı, memurların ve memur emeklilerinin haklarını korumayı amaçlayan kapsamlı bir teklif dosyası hazırladıklarını belirtti. Bu süreçte alınan bilimsel verilerin de tekliflerinin temelini oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Tonbul, tekliflerinin ana omurgasını 2024-2025 yıllarındaki maaş ve aylık artışların oluşturduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi: "Maaş artış oranlarının yanında memurlara kira yardımının verilmesi, önemsediğimiz tekliflerimiz arasında. Kamu çalışanlarının aileleriyle huzur ve refah içerisinde yaşaması için bu teklifte ısrarcıyız. Bununla birlikte 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dile getirdiği en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuları masaya taşıyacağız. Görüşmelerde, maaş artışı kadar sosyal haklarda da ısrarcı olacağız.

Bu doğrultuda kapsayıcı bir içeriğe sahip teklif dosyamızda mühendisler, müdürler, şefler, genel idari hizmetler sınıfı ve diğer teknik personel başta olmak üzere ihmal edilen tüm grupların taleplerine yer verdik. Son dönemde aylık artış beklentileri karşılanmayan memur emeklilerini de düşünerek, emeklilerin aylıklarını artıracak teklifleri de sözleşme masasına taşıyacağız."

TGRT Haber