Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine yapılan zamın ardından memurlara da zam müjdesi verilmişti. Hak İş kongresinde memurlara hitap eden Sn. Erdoğan, en düşük memur maaşının 15 bin lira olarak belirleneceğini ve bunun üzerine enflasyon farkı ve refah payının ekleneceğini ifade etmişti.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerinin sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalmayı başardı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte adayların kazanmak için daha güçlü hamleler yapması bekleniyor. İkinci tur seçimlerinde adaylar, seçmenlere daha kapsamlı ve etkileyici bir seçim programı sunmak için çalışacaklar.

Özellikle seçimleri kıl payı kaçıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belli kesimlere müjdenin vitesini yükseltmesiyle 2. turu kazanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 0.5 puanla Cumhurbaşkanlığını kaçırdı. 2. tur seçimlerine kadar Sn. Erdoğan'ın müjdelerin vitesini yükseltmesi, belli kesimlere müjdeler vermesi bekleniyor. Bunlardan birinci asgari ücret zammının erkenden açıklanması.

Memurların da bu müjdeden pay alması gündemde. Memurlara açıklanan zam müjdesinin yanı sıra 2. müjde olarak bu zammın erkenden verilmesi bekleniyor. Memurlar bu ay yüzde 20 vergi dilimine girmiş durumda. Alım gücünün ciddi oranda düştüğü bu ortamda memurların 1ay bile bekleyecek gücü kalmadı.

Hükümet de memurlar da bunun farkında. Dolayısıyla AK Parti kulislerinde bu çalışma da görüşülüyor. Yapılacak istişareler sonucunda memurlara bu müjde gelebilir. Şuan için henüz netlik olmasa da 2. tur vaatlerinden birinin de memur maaş zamlarının 1 ay önceden hesaplara yatırılması olması bekleniyor.