Türkiye Kamu Sen Eski Genel Başkanı 27. Dönem Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Mehmet Şimşek’in Ak Parti MYK’da yaptığı yoruma sert eleştiride bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, memurlar ve emekliler için yaptığı iddia edilen seçim açıklamasına, eski Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan sert eleştiri geldi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Bakan Şimşek geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında,

Ankara memur şehri. Memurlara zam yaptık, başkentteki sorunu çözdük mü? Hayır. Emeklinin gelirini üç kat artırdık, yine sorunu çözemedik. Yeni zaferler için önce enflasyonu düşürmeliyiz

şeklinde görüş bildirdi.

Şimşek'in,

Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40'a düşecek. 1,5 yılda sakinleşecek

yorumuna İsmail Koncuk'tan sert tepki geldi.

Koncuk'un açıklamasında, Bir Maliye Bakanının, memurlara yapılan sembolik zammın ardından, alım gücünün bir önceki yıla göre ne kadar düştüğünü görememesi, emekli maaşının bir aylık kira ödemesini bile karşılamadığını hala anlamamış olması ve tüm ekonomik sıkıntılara rağmen, 1,5 yıl sonra gerçekleşeceğini "hayal ettiği" enflasyonun düşmesini beklemesinin tam bir akıl tutulması olduğunu belirtti.

Erdoğan 3 Büyükşehir İl Başkanına Kızdı: ‘Çalışmıyorsunuz’ Erdoğan 3 Büyükşehir İl Başkanına Kızdı: ‘Çalışmıyorsunuz’

Koncuk, "O zamana kadar ne yapacaksınız? Bu memur, emekli, işçi taş kırığı mı yiyecek, Sayın Bakan?" şeklinde eleştiride bulundu.