Son dönemde yüksek enflasyonun memurların cebine aynı oranda yansıması, memurların maddi açıdan zorlu bir dönem geçirmesine sebep oluyor. Bu nedenle, memurların ek zam beklentisi her geçen gün artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri sonrasına işaret ettiği konuşmasında, memurlara yönelik temmuz ayında refah payı iyileştirmesi müjdesini verdi.

MEMURA EK ZAM GELİYOR! ENFLASYON FARKI NE KADAR? MEMUR ZAMMI...

Memura ek zam temmuz ayında yapılacak bunun için bir düzenleme yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün duyuruldu. Memura yapılacak zam ve bu zamma ek olarak enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkat alacak düzenlenme olacak.

Memura zam ve enflasyon farkı bir nebze olsun memurları bu hayat pahalılığı karşısında bir nebze olsun rahatlatacak.

Memura ek zam yapılacağını dünkü Memur-Sen Genel Kurulu’ndaki konuşmasında duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, memur zammı ile ilgili şöyle konuştu:

Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız.

TÜM MEMURLAR İÇİN KENTE GÖRE SEYYANEN ZAM YAPILACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kamu-Sen Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında ise büyükşehirlerde yaşanan kira fiyatı sorununa karşı çalışma yapıldığını belirtti. Bu kapsamda büyükşehirlerde yaşayan memurlara kira ve tazminat destekleri verilmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

Kaynak: Milli Gazete

BAKAN BİLGİN DUYURDU: TÜM MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise memur çalışanların maaşına etkisi sınırlı olan ama memur emekli maaşına önemli ölçüde etki eden 3600 ek gösterge konusunda, "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır" dedi.

Editör: Güler Sağlam